Dierenartsen

Florence Gorter

Graag wil ik mijzelf even aan u voorstellen. Ik ben in mei 2007 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik een groot aantal stages gelopen bij paardenklinieken in binnen- en buitenland. Mijn onderzoeksstage heb ik uitgevoerd op het NHB Deurne, onder leiding van Drs. Eric van Breda (sportfysioloog). Het laatste jaar van mijn studie heb ik me uitsluitend gericht op de geneeskunde van het paard. Direct na mijn afstuderen ben ik als paardendierenarts gaan werken. En op 1 mei 2008 heb ik de grote stap genomen; vanaf dat moment werk ik als zelfstandig paardendierenarts in mijn eigen praktijk.

Als klein meisje was ik al helemaal gek van paarden. Tijdens mijn tienerjaren was ik erg fanatiek met mijn twee Haflingers, Rens & Elianne, die ik zowel onder het zadel als in het twee-span reed. Zij genieten inmiddels van hun pensioen. Elianne heeft nog twee veulens bij ons gekregen; Staff (v. Stakkato) en Lieve (v. Amadeo van de Tibbe). En dan is er nog Noah, mijn Ridgeback, die er voor zorgt dat ik zelf ook een beetje in conditie blijf.

Al op de basisschool riep ik dat ik later dierenarts wilde worden. En gelukkig is dat ook echt zo leuk als het lijkt! Het contact met de vele verschillende paardeneigenaren, het onvoorspelbare (élke dag is anders) en de nieuwe ontwikkelingen in ons vakgebied maken deze job tot de mooiste die er is!

Maud Smedts

Sinds 1 januari 2015 ben ik als paardenarts werkzaam in de praktijk van Florence. Normaal gesproken werk ik op maandag, woensdag(+ avond) en vrijdag en draai ik regelmatig een weekenddienst. In 2008 heb ik mijn opleiding Diergeneeskunde in Gent (B) afgerond. Direct na mijn afstuderen ben ik als dierenarts aan de slag gedaan in een grote praktijk. Hier behandelde ik paarden, koeien, hond en katten. Toen de kans zich voor deed om enkel nog paarden te gaan behandelen kon ik deze niet laten schieten. Niet alleen de geneeskunde van het paard zie ik als een uitdaging, ook het omgaan met de paarden en hun eigenaren doe ik graag.

Naast het 'normale' werk van een paardendierenarts heb ik me toegelegd op de gebitsbehandeling van paarden en, aanvullend hierop, het samenstellen van een geschikt rantsoen voor bijvoorbeeld sportpaarden, oudere paarden of paarden die gevoelig zijn voor koliek. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Gebitsverzorging van het Paard (NVvGP). 

Als je denkt dat je als paardendierenarts op je werk meer dan genoeg paarden ziet... In mijn vrije tijd ga ik er gewoon mee door! Met grote regelmaat ben ik samen met mijn man en zoontje op pad met de koets. We trainen voor de samengestelde menwedstrijden die we, toch redelijk succesvol, rijden met onze KWPN-ruin Raff (Rousseau x Sandreo).

Ik vind het super leuk dat ik de mogelijkheid heb gekregen om van mijn hobby mijn werk te maken, of, misschien beter gezegd, van mijn werk mijn hobby! 

Nien Silkens

Ik ben in juni 2016 afgestudeerd als dierenarts aan de Universiteit Gent in België. Gedurende mijn opleiding liep ik stage bij verschillende paardendierenartsen, zowel in eerstelijns als in tweedelijns praktijken. Door deze ervaringen koos ik in het laatste jaar van mijn studie om me uitsluitend te richten op de geneeskunde van het paard. De zomer na het afronden van mijn studie liep ik nog verder stage in een paardenkliniek en op 1 november 2016 ben ik van start gegaan als paardendierenarts in de praktijk van Florence.
Ik ben opgegroeid op een boerderij met een familie vol passie voor paarden en nam vanaf mijn 7de deel aan dressuurwedstrijden. Tot mijn studie was ik een fanatieke dressuurruiter, maar door tijdgebrek werd de dressuur vervangen door bosritten. Ik heb het geluk dat ik in zekere zin van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken. Elke dag opnieuw kom ik voor verschillende uitdagingen te staan, dit houdt mij aandachtig en enthousiast! Een kinderdroom is werkelijkheid geworden...